Určitě dobré si něco takového poslechnout. Bohužel v tom vidím i kus zaslepenosti konkurenčním operačním systémem, ten pán má očividně Android a Google hodně rád, protože na hodnocení jeho nových zařízení mu stačí pár sekund a je s tím hned hotový. Zařízení budou skvělá a basta. To, že se Apple posunul hlavně komunikačně někam, kde nemá co dělat, je nicméně pravda. Včetně toho bordelu v produktech. Už to přestává pomalu dávat smysl, celá produktová řada se nějak drolí a prostě to ztrácí logiku. Nejvíc mi v tuto chvíli vadí celý ten super-cool gorgeous komunikační styl, který hraničí s jedním ze sedmi smrtelných hříchů. Umřel na to Steve a snad na to neumře celý Apple. Za sebe zatím nevidím bohužel nebo bohudím, co já vím, alternativu, protože Android jsem měl a nechci. Možná ve verzi 7.0. Nové Win 8 budou asi skvělé na tabletech a smartphonech, ale na počítači to je zatím dost děs. UX zatím špatné a to se s tím sžívám už pár měsíců. Tedy v Apple začíná chybět ten tvrdý vládce, ale zatím se mi to pořád používá nejlépe z toho, co na trhu nyní je.
Nevím, co všichni diskutující mají za problém - ten redaktor v uvedeném videu má pravdu. Sice stále zdůrazňuje, že prezentuje svůj subjektivní a možná přímo zaujatý názor, nic zaujatého či lživého jsem však nezaznamenal. Prostě jen jedním dechem vyjmenoval některé přešlapy Apple v poslední době. Sám bych jich dal do kupy násobně víc. A to jsem jablečný zákazník od doby, kdy to tady komančové zabalili.